Jawatan Kosong, Panduan Temuduga, Panduan Bisnes Online, Tips & Petua, Infomasi, Lifestyle, Drama Online,Novel, Isu Semasa, Isu Panas, Colabration & Review

Artikel Terkini

Tuesday, November 11, 2014

Contoh Resume - Khasnya Untuk Calon Temuduga Pembantu Perawatan Kesihatan U11

♥ Assalamualaikum ♥
Alhamdulillah tinggal 2 hari je lagi adik cik akak nak pergi Temuduga Pembantu Perawatan Kesihatan U11.

Yang dah pergi temuduga tu...meh share-share lah kat blog cik akak nie..mana tau dapat membantu calon temuduga kan...

Sebelum temuduga...pastikan semua dokumen disimpan dalam fail..sebarang kekurangan adalah tanggungjawab anda sendiri...

Oh ramai juga yang tanya cik akak mana mana nak buat resume..

Contoh resume

RESUME

Nama :
No. Kad Pengenalan :
Umur:
Jantina:
Status : 
Kewarganegaraan :
Agama:
Keturunan:
Alamat Rumah:

PENDIDIKAN

2005 - 2009    - sekola Menengah.....
                              Sijil pelajaran malaysia

1999 -2004    -sekolah rendah....
                             Ujian Penilaian Sekolah
                             Rendah.

SUMBANGAN

16 -17 Oktober 2008 - Ahli bulan sabit merah.

2003- sekarang - Sukarelawan NCDP

KEBOLEHAN ISTIMEWA

Korang boleh letak...korang pandai bahasa apa...bakat korang ke...letak apa yang korang rasa boleh...

RUJUKAN

Rujukan Pertama korang boleh letak ahli keluarga...

Rujukan kedua....orang lain yang tiada pertalian dengan anda..


Ok dah siap dah resume...boleh print...jangan lupa lekat sekeping gambar ukuran passport.

Selain itu korang boleh dapatkan »Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan Dengan Mudah.

Dalam ebook ini juga diselitkan berapa contoh resume bagi menghadiri temuduga.

27 comments:

  1. Resume lya sebijik la mcm ni hhe

    ReplyDelete
  2. Zumal pun guna format nie gak Cik Akak :)

    ReplyDelete
  3. nak mintak cik akak tolong buatkan boleh? hahahaha

    ReplyDelete
  4. ohh.. experience kerja tak payah eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak letak pun boleh..resume nie memang simple..tapi depan tetap terima gak..hihi

      Delete
    2. Kalau ad rezeki memang diterima,kalau xde rezeki cantik mne pn resume tetap xkn diterima kn 😅

      Delete
  5. smlm kwn sy dh p intrview tu. antra soalannya tugas ppk,nma pengarah hospital tmpt intrview,rukun negara,nma mnteri kesihatan. turn sy 19.11.2014 nih. doakan sy ye. and good luck untk sp2 yg bakal intrview tu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. awk org mn?kwn sy dh interview sebiji mcm soalan ne dia tnya...

      Delete
  6. perkongsian yang baik. dah lupa camna nak buat resume.

    ReplyDelete
  7. Kalau pasal sumbangan tu,mesti ada sijil kan,tak boleh tulis suka2..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sumbangan tu tak boleh letak suka hati..sebab perlukan sijil sebagai bukti..kalau bakat boleh lah letak apa yang korang suka.

      Delete
  8. Apa hubung kaitan jawatan ppk dgn rukun negara??

    ReplyDelete
  9. Gudluck buat yng ditemuduga.. :)

    ReplyDelete
  10. Mcm mna kta nk tahu kputusn lulus atau gagal slpas temuduga???

    ReplyDelete
  11. Mcm mna kta nk tahu lulus atau gagal slpas dtemuduga???

    ReplyDelete
  12. Mcm mna kta nk tahu lulus atau gagal slpas dtemuduga???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anda boleh semak dilaman web spa8. Surat akan menyusul.

      Delete
  13. Perlu disertakan sijil henti skolah ngn sijil2 koko utk resume ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau temuduga kena bawak semua..termasuk yang asal....salinan perlu disahkan. Resume tak perlu dikepilkan semua tu...

      Delete
  14. Semua dah siap tpi takde sijil
    Cuma sijil kokurikulum,sijil ujian lisan BM,sijil kerja kursus p.moral,dan sijil kerja amali...boleh ke?

    ReplyDelete
  15. Semua dah lengkap tpi sijil takde...hanya sijil kokurikulum,sijil lisan bm,sijil kerja amali,dan sijil kerja kursus..boleh ke bawa itu saja ke temuduga

    ReplyDelete
  16. Semua dah lengkap tpi sijil takde...hanya sijil kokurikulum,sijil lisan bm,sijil kerja amali,dan sijil kerja kursus..boleh ke bawa itu saja ke temuduga

    ReplyDelete
  17. Semua dah siap tpi takde sijil
    Cuma sijil kokurikulum,sijil ujian lisan BM,sijil kerja kursus p.moral,dan sijil kerja amali...boleh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. BOLEH JE...AMBIL JE APA YANG BERKAITAN...

      Delete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!