Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Wednesday, October 22, 2014

Mangga Asam Boi Jadi Trending Di Blog, Facebook, Twitter Dan Instagram

♥ Assalamualaikum ♥

Imej google...pinjam dulu...

Semalam bila cik akak blogwalking...
Sana sini asyik sebut Mangga Asam Boi..
Aduh serius cik akak terliur...dah sekarang nie...kat sarawak musim mangga muda nie....

Lagi_lagi bila mak usu cik akak ada tanam mangga muda nie...alahai tak sabar nak buat mangga asam boi..

Sampai rumah je...lantas melulu buka peti sejuk...
Konon nak cari mangga muda.. .tapi dah habis rupanya....kak long makan semua..emmm...

Hajat nak makan mangga asam boi tak tercapai....hahaha..

Dah tak jumpa mangga muda..cik akak beralih ke jambu putih pula..bajet teringin nak makan..haha..jambu jambu lah....yang penting ada..hahaha...

Ikut semua cara....tapi cik akak tak letak cili eh..takut pedas..hihi...

Habis proses simpan terus dalam peti sejuk...
Tak sempat nak makan lagi semalam..hari ini kira_kira nak makan..hihi....entah cam mana agaknya rasa..hihi..

Kalau kat sarawak...mangga jeruk asam boi nie...memang guna asam boi merah tu..tapi letak air gula....peram lama2 hingga hilang rasa masam...

Jambu putih gambar google...

11 comments:

  1. Telan air liur skit hihi..kat cne pun musim mangga.byk Sgt mangga.lya pun teruja nak buat ni

    ReplyDelete
  2. jambu susu ek?memang masam jambu tu..

    ReplyDelete
  3. memang terliur tengok diaorang pos..fuhh

    ReplyDelete
  4. Benar ya kak ;) Sarawak tok nok dah biasa guna samboi merah ya. Heran juak boleh trending oh. hee. Terliur eh.

    ReplyDelete
  5. Salam singgah petang Cik Akak...wahh...sedap tu mangga asam boi...terliur tengok...

    ReplyDelete
  6. Asam boi molah kamek kecur aek lior. Heheh.

    ReplyDelete
  7. Lama saya tak makan ni. Kecur pulak.. :D

    ReplyDelete
  8. Bestnya jambu susu...fav akak ni....kat sarawak banyak erk....nk pi cari la kat sarawak...

    ReplyDelete
  9. Nk buat, tp xmo letak cili boleh.. Haha..
    Tkut pedas.. Sian kt bby yng menyusu nti..

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN