Siapa Joseph Kalang Tie & Bobby Gonzales
Siapa Joseph Kalang Tie & Bobby Gonzales

Wah fenomena bola melanda blogger cik akak... Peminat setia katakan...

Read more »

Semangat penyokong Sarawak
Semangat penyokong Sarawak

Cik akak memang minat bola sepak sebenarnya...hihi... Jangan kata orang seayu cik akak tak suka bola.... Tapi cik akak memil...

Read more »

Sarawak bertemu Pahang Malam ini
Sarawak bertemu Pahang Malam ini

Aku blogger cik akak....anak jati Sarawak.... Pasti akan menyokong orang Sarawak.... Ngap sayot....Ngap aja...hihi.... Blogger Paha...

Read more »

24.10.2013 hingga 25.10.2013
24.10.2013 hingga 25.10.2013

Alhamdulillah....rezeki semakin hari semakin bertambah... tak sangka masih ada yang sudi berkunjung... Walaupun cik akak jarang b...

Read more »

Layan Panggung sabtu - Maan
Layan Panggung sabtu - Maan

Jom layan movie nie...

Read more »

Giveaway Jom Menang
Giveaway Jom Menang

KLIK BANNER UNTUK JOIN HADIAH: i) 1 set perfume bernilai RM120.00 ii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone J...

Read more »

Betulkan itu suara ayah
Betulkan itu suara ayah

Setelah sekian lama tak melihat wajah ayah..... Aku hampir-hampir terlupa wajahnya.... Hingga aku terlupa riak-riak wajah insan y...

Read more »

Sibu ke kuala lumpur - wah bajet teringin
Sibu ke kuala lumpur - wah bajet teringin

Santai kat rumah je..cik akak tak de kerja lain.. Mulalah dengan google macam-macam..hihi.... Wah teringin nak gi Kuala Lumpur.... ...

Read more »

Suci dalam debu - iklim
Suci dalam debu - iklim

Gara-gara cik akak terlayan sangat dibuai blog nie.... Bagaimana pula cik akak terlupa cik akak ada masak nasi...hahaha... Syukur gun...

Read more »

Status hati & status diri
Status hati & status diri

Status Hati : Merindui dia..... Siapa yang tak merindui orang yang kita sayang kan....Tipu lah walaupun sedikit rasa rindui di ha...

Read more »

Resepi Banana Cheese
Resepi Banana Cheese

Gambar cik akak google je... Petang nie cik akak nak kongsikan "Resepi Banana Cheese" menu paling senang nak buat......

Read more »

Love You Mr. Arrogant Episod 18
Love You Mr. Arrogant Episod 18

Tonton online : Episod 18

Read more »

Salam Jumaat
Salam Jumaat

Alhamdulillah....rezeki hidup masih lagi berpijak di bumi Allah.... Semoga hari ini dan hari seterusnya... bakal membahagiakan kita...

Read more »

Akademi Fantasia 2013 : Penjelasan Amira & Azhar
Akademi Fantasia 2013 : Penjelasan Amira & Azhar

Wah cantik hensem..... Kan sama padan tu.... Kalau dah jatuh sayang tu...tak payah lah mengelak kan.... hihi.... memang per...

Read more »

Makin comel lah dia
Makin comel lah dia

Santai di hari khamis...hihi.... Alhamdulillah masih di beri kesempatan untuk menaip di ruangan lakaran hidup ini... korang peras...

Read more »

GEMPAR! Dianggarkan lebih 10 Ribu orang hadir - Sarawak lawan Pahang
GEMPAR! Dianggarkan lebih 10 Ribu orang hadir - Sarawak lawan Pahang

GEMPAR! Dianggarkan lebih 10 Ribu orang hadir memenuhi stadium dan ada yang sanggup cuti meli tiket! Mesti embak IC mun meli tiket, seb...

Read more »

Kemana hilang CBOX cik akak
Kemana hilang CBOX cik akak

Cik akak tengah geram nie..... Siapa tak geram... Memang sah ada makhluk Allah yang tak faham bahasa eh.... Dah bagi warning pun ...

Read more »

Adakah ini dinamakan "Jiwa Keibuan"
Adakah ini dinamakan "Jiwa Keibuan"

Gambar anak sedara cik akak Baby tu - Mohd. Arif Zakuan Yang seorang tu - Mohd. Sharil Azwar Entah kenapa hati ini terasa teruja gembira b...

Read more »

Gimik kucing hitam - Ngap Sayot (Sarawak)
Gimik kucing hitam - Ngap Sayot (Sarawak)

SALIBASIC (kiri) harapan Bujang Senang robek gawang Pahang. Kuching: Legenda bola sepak Sarawak yang juga pencipta slogan ‘Ngap Say...

Read more »

Keyword nuffnang - apa dah jadi nie...asyik-asyik dia
Keyword nuffnang - apa dah jadi nie...asyik-asyik dia

Alamak memang teruja bila tengok pageview cik akak semalam nak sampai 3K... Target nak dapat pageview 3k...tapi tak tahu berjaya ...

Read more »

Housekeeping??
Housekeeping??

Wah malam-malam tempek gambar nie..... Agak-agak lah kan...hihi..... Tak de lah mood tengah ke laut china selatan nie.... Ban...

Read more »

Mood berblog hilang lagi
Mood berblog hilang lagi

Semenjak dua menjak nie.... cik akak pun tak tahu kenapa.... macam tak serasi lah jiwa nak berblog...hahaha... Semenjak cik aka...

Read more »

Nuffnang
Nuffnang

Tinggal dua je campaigns CPUV yang belum dikreditkan lagi.... Lama tak tak dapat CPUV nie.... Agaknya nuffnang merajuk kot...se...

Read more »

Love You Mr. Arrogant - episod 16
Love You Mr. Arrogant - episod 16

Sinopsis Love You Mr. Arrogant TV3. Zaara Amirah mempunyai impian yang sama seperti impian gadis biasa, iaitu membina rumah tangga y...

Read more »

Apa dah jadi !!!
Apa dah jadi !!!

Apa dah jadi....kali kedua dapat 2k dalam sehari... Tarikh : 22 Oktober 2013

Read more »

Wordless Wednesday
Wordless Wednesday
Read more »

Entri santai
Entri santai

Jom-jom santai malam dengan cik akak.... Korang buat apa ye..... Jom kita nyanyi sama-sama ok.... Ibu-ibu bapak-bapak.......

Read more »

Gubahan Hantaran Pertunangan - bunga ala-ala cik ta
Gubahan Hantaran Pertunangan - bunga ala-ala cik ta

Gubahan hantaran adik lelaki cik akak.... Semuanya hasil tangan kami adik-beradik dan mak anjang cik akak..... Gubahan bunga memang...

Read more »

Ada bakat tak??
Ada bakat tak??

Hantaran pihak perempuan Gubahan hantaran nie memang 100 peratus air tangan cik akak... Tak percaya..tanya akak angah dan adik..h...

Read more »

Amboi beria-ia pula dia nie
Amboi beria-ia pula dia nie

Tengok-tengok beria-ia pula dia nie.... cik akak lagi tak berani nak pegang baby nie..hihi... masih baby sangat ..tak reti ...

Read more »

Alexa naik mendadak...Kenapa???
Alexa naik mendadak...Kenapa???

Keputusan kali pertama buat semakan alexa.... Tarikh : 08 Oktober 2013 Kali kedua buat semakan alexa  Tarikh : 11 Oktober 2...

Read more »
 
Top