Menu malam nie..
Menu malam nie..

menu malam nie.... Makan nasi ayam penyek je...hehehe.... biasalah orang bujang...tak yah sibuk-sibuk nak masak...hahaha bukan malas k cum...

Read more »

Happy New Year
Happy New Year

Selamat Tahun Baru....Happy new year...samat tahun ubas (Word melanau).. Mudahan hari esok adalah ari yang terbaik untuk kita semua..... a...

Read more »

mood
mood

Dari tengah hari tadi sweetyz taip Carta Organisasi Kurikulum....alamak belum siap lagi...mana tak sweetyz pening tahap maksimum tengok tul...

Read more »

"BUDU AUR" idaman anak Kampung Matu,Sarawak
"BUDU AUR" idaman anak Kampung Matu,Sarawak

Gambar nie ada sesorang kawan yang postkan kat facebook dia.... sweetyz copy n paste je..... dalam mangkuk yang berkuah tu...sayur labu ku...

Read more »

Kenali makanan tradisi orang Sarawak
Kenali makanan tradisi orang Sarawak

Laksa Sarawak... Dulu sweetyz tak tahu makan....hihi... Bila ada kawan komen memang sedap... sweetyz teringinlah nak try...memang seda...

Read more »

Ulat Sagu @ ulat mulong
Ulat Sagu @ ulat mulong

Anda kenal dengan ulat nie.... Nielah ulat yang paling Glamour atau Popular kat Negeri Sarawak.... Siapa yang tak kenal ulat nie bermak...

Read more »

selamat pagi
selamat pagi

Selamat pagi....mulakan hari anda dengan senyuman....

Read more »

terima kasih teman
terima kasih teman

Alhamdulillah...banyak yang intai blog sweeyz...thank kat u all coz sudi singgah n baca apa yang sweetyz postkan...thank sesangat.... .. ...

Read more »

nite
nite

Selamat malam semua.... sweetyz tido dulu....selamat malam blogger.... Muaachhhhh,,,,,, nite.... Assalammualaikum... 

Read more »

salam kemaafan sweetyz
salam kemaafan sweetyz

Assalamualaikum... Maaflah entri kali ini sweetyz banyak post-post & share-share artikel yang di copy n paste...bukan sweetyz sengaja ...

Read more »

Maryam wanita mulia dan suci
Maryam wanita mulia dan suci

Sheikh Sya'rawi berkata :  "Selepas itu, Allah menceritakan berkenaan dengan Maryam kerana ia merupakan subjek utama. Begitu juga...

Read more »

Pengajaran peristiwa Israk dan Mikraj
Pengajaran peristiwa Israk dan Mikraj

Pengajaran peristiwa Israk dan Mikraj Oleh PANEL PENYELIDIKAN YAYASAN SOFA, NEGERI SEMBILAN Solat adalah manifestasi pengabdian manu...

Read more »

Haram memadukan dua bersaudara
Haram memadukan dua bersaudara

PADA 29 Mac lalu, saya menonton satu program di televisyen tempatan semasa menunggu giliran bertemu doktor di sebuah klinik swasta. Tajuk ...

Read more »

Khutbah Terakhir Nabi Muhammad Sallallahu 'alaihi wasallam
Khutbah Terakhir Nabi Muhammad Sallallahu 'alaihi wasallam

Khutbah Terakhir Nabi Muhammad Sallallahu 'alaihi wasallam Wahai manusia, dengarlah baik-baik apa yang hendak ku katakan. Aku tidak men...

Read more »

Rahsia di sebalik petai
Rahsia di sebalik petai

walaupun berbau tapi rasanya memang sedap...sweetyz paling suka kalau buat sambal Kalau nak rasa sambal petai yang emak sweetyz buatkan bol...

Read more »

info sihat
info sihat

Minumlah Sari Buah Apa beza sari buah, minuman sari buah dan minuman rasa buah? Dikatakan sari buah mengandungi sekurangnya 80% jus ...

Read more »

teknik terbaik lenyapkan Wajah Kusam
teknik terbaik lenyapkan Wajah Kusam

teknik terbaik lenyapkan Wajah Kusam Cela pada wajah sudah pasti menggugat keyakinan diri. Sebagai seorang wanita amat perl...

Read more »

manfaat dalam 100 gm soya
manfaat dalam 100 gm soya

Soya memiliki nilai gizi yang terkenal lengkap. Di dalam 100 gram soya mengandungi sebanyak 34.9 gram protein, 331 kalori, 18.1 gram lemak, ...

Read more »

Gambar Masjid Bandaran Likas, Sabah
Gambar Masjid Bandaran Likas, Sabah

Masjid Bandaraya Likas, sabah..... Tersergam indah....sweetyz pernah tengok masjidnie kat sabah,,,memang benar-benar indah.....Alhamdullil...

Read more »

cerita jauh
cerita jauh

Nie tengah layan citer jauh....belum tahu lagi jalan citer. Mesti best eh...Channel 131...jom layan Jalan citer... Hubungan ika dan t...

Read more »

safi balqis
safi balqis

Sekarang nie sweetyz try pakai safi balqis nie....baru je try bulan nie...Alhamdullillah...hasilnya pun baik dengan izin Allah...bukan apa...

Read more »

Ketulusan Chinta tak perlu bersyarat
Ketulusan Chinta tak perlu bersyarat

Menyintai seseorang dengan tulus hati tak perlu ada sebab untuk menyayangi... Itulah chinta paling teragung jika sesama manusia..... ...

Read more »

Doa memohon cinta Allah....
Doa memohon cinta Allah....

Amalkan membaca doa ini...InsyaAllah...Allah bersama anda... 

Read more »

KepadaMU aku Berserah...Ya Allah
KepadaMU aku Berserah...Ya Allah

Inilah yang terbaiknya..... Berpegang kepada madah di atas.... InsyaAllah.....pasti hasilnya baik.....

Read more »

Gemersik Tari
Gemersik Tari

  Siapa tak kenal Gemersik Tari.... Sweetyz minat dengan Group in....walaupun kecik..tapi semangat yang besar...kata Pak Nil...hehehe...

Read more »

syarat untuk halal
syarat untuk halal

Untuk tatapan bersama Kaum Adam : Wajid Baca Kaun Hawa : Wajib Share Hak cipta : Berchinta selepas Nikah Bagi yang couple2...tengok...

Read more »

Pasal Chinta
Pasal Chinta

Chinta Pertamaku...untuk ALLAH S.W.T Chinta Kedua untuk Nabi dan Rasul Chinta Ketigaku untuk MY MUMMY... Chinta keempat....My Dad Chin...

Read more »

Khasiat sayur & buah warna ungu
Khasiat sayur & buah warna ungu

Warna makanan membezakan juga kandungan nutrisi di dalamnya. Jika makanan berwarna oren atau jingga biasanya dikaitkan dengan Vitamin C. Mak...

Read more »

JAngan Pentingkan diri
JAngan Pentingkan diri

kisah semalam... Pukul 7.30 pagi sweetyz turun kerja....adik sweetyz yang tolong hantarkan sweety sampai sekolah..sweetyz kerja kat sekola...

Read more »

kisah dulu dan sekarang
kisah dulu dan sekarang

salam sabtu friends semua.... hari ini nak update status lah pulak.....dalam kesenangan hati pagi ini sweetyz nak update sikit status nie.....

Read more »

berkat usaha
berkat usaha

berapa lama dah sweetyz nak buang bunga sakura yang jatuh pada bolg...hari ini Allah bukakan minda sweety...thank ya Allah...bukan apa sakit...

Read more »

Perlukah Wanita Menjadi Besi
Perlukah Wanita Menjadi Besi

Perlukah Wanita Menjadi Besi Anda pernah tonton gusti wanita? Lihatlah betapa perkasanya mereka. Namun, mereka tidak pernah sec...

Read more »
 
Top